wat is GovernanceLink?

GovernanceLink is een netwerk van mensen die de ambitie hebben om toezichthouder of commissaris te zijn in (semi) publieke of commerciële organisaties. Zij beschikken over de kennis, de ervaring en het talent om een toezichthoudende functie te bekleden. Tevens onderschrijven zij onze visie op de vergroting van de diversiteit binnen raden van toezicht en commissarissen en de daaraan verbonden visie op selectie en benoeming. Wie zich aansluit bij GovernanceLink, wordt opgenomen in onze database. Bedrijven en instellingen met een vacature voor toezichthouder of commissaris kunnen deze kosteloos raadplegen wanneer ze op zoek zijn naar een geschikte kandidaat.

Daarnaast adviseert de Stichting Governance Nieuwe Stijl organisaties bij het opstellen van profielen voor deze vacatures. In het verlengde daarvan kunnen wij ook zelf deze database raadplegen en geschikte kandidaten aandragen bij bedrijven en instellingen.

Herkent u zich in bovenstaande kandidaat omschrijving? Dan nodigen wij u van harte uit om u (in eerste instantie voorlopig) te registreren.
Zoekt u een toezichthouder of commissaris voor uw organisatie? Lees dan hieronder verder.

over het registratieproces   direct registreren

hoe werkt GovernanceLink?

GovernanceLink biedt bedrijven en instellingen de mogelijkheid om een toezichthouder of commissaris te selecteren uit de groep geregistreerde kandidaten. Hiervoor onderhouden we een database die online kan worden doorzocht. De selectie van kandidaten vindt in eerste instantie plaats op basis van anonimiteit. Een organisatie zoekt op persoonlijke eigenschappen, waaronder competenties, kennis, ervaring en vaardigheden, en de persoonlijkheids- en gedragstyperingen van de kandidaten. Maar de beschikbare informatie is nog niet te herleiden tot algemene persoonsgegevens. Pas als de zoekopdracht geschikte kandidaten oplevert en de organisatie aangeeft een of meerdere van hen te willen spreken, zal GovernanceLink de geselecteerde kandidaten uitnodigen om te solliciteren voor de vacante functie van toezichthouder of commissaris. Zoeken in onze database is kosteloos.

over het zoekproces    over het aanmelden    direct aanmelden    advies binnen de boardroom